
En aquest espai d'aquí podeu saber qui són alguns artístes coneguts o no gaire coneguts, tant de fotografía com de pintura que hem anat descobrint al llarg del curs.
SALVADOR DALÍ
Fou un pintor, escultor, decorador, escriptor i pensador català, va esdevenir un dels principals representants del surrealisme. Es considerava a si mateix més bon escriptor que pintor. Les seves majors obres es troben al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech va nèixer l'11 de maig de 1904 i va morir el 23 de gener de 1989 amb 84 anys.
DIANE ARBUS
Va ser una fotògrafa estadounidenca. Va néixer en el si d'una família jueva de Nova York. Als 14 anys va començar la seva relació amb Allan Arbus, amb qui es va casar als 18 anys. Durant els anys 40, el matrimoni es dedica a fer fotografies per a revistes de moda. A mitjans dels anys 50 es va divorciar d'Allan Arbus. A la dècada del seixanta, recorre els perillosos barris de Nova York per seleccionar als personatges que retrata, entre els quals es troben nans, nudistes i prostitutes. El 1971, després d'una llarga depressió, Diane Arbus se suïcida.
FRIDA KAHLO
Frida Kahlo (Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderón), va ser una artista plàstica mexicana d'ascendència alemanya, nascuda a Coyoacán, el 6 de juliol del 1907.
Va estar casada amb Diego Rivera, un pintor amb qui va sostenir una relació tempestuosa i apassionada. Frida, va estar tota la seva vida signada per la malaltia i l'aguait de la mort.
Durant la seva infància, va patir de poliomielitis, deixant-la malmesa en les seves extremitats inferiors.
Frida és un personatge amb una vida plena de dolor i misteri que va ser plasmada en les seves pintures a on l'autoretrat és el seu principal motiu.
STEVE MCCURRY
És un fotoperiodista nord-americà, mundialment conegut per ser l'autor de la fotografia La nena afganesa, apareguda a la revista National Geographic el 1985.
Va començar estudiant Història de la Cinematografia. però va acabar aconseguint el diploma en Arts Escèniques. La seva carrera com a fotògraf va començar amb la Guerra d'Afganistan (1978-1992).
ANNA GALÍ
És una fotògrafa creadora del projecte Time on Quaaludes and Red Wine. Amb aquest projecte va guanyar la primera edició de stArt. Aquesta exposició ha estat expossada a Granollers, on nosaltres personalment hem pogut anar a veure-la i també hem pogut parlar amb l'Anna Galí. Segons el que hem pogut parlar amb ella és una persona molt oberta i ens va poder aclarir diferents dubtes sobre la seva obra que personalment em va encantar.
CLAUDE MONET
Claude Monet va ser el pintor més important i obstinat representant de l'impressionisme francès. va néixer el 14 de novembre del 1840 i va morir el 5 de desembre de 1926 amb 86 anys. Als 15 anys tenia ja fama i d'aquesta manera va aconseguir guanyar prou diners venent els seus dibuixos als veïns de Le Havré. Quan Monet té 17 anys, mor la seva mare, l'única persona amb cert talent artístic de la família. La pèrdua va suposar un dur cop per al jove, qui establirà una estreta relació amb la seva tia, Marie-Jeanne Lecadre, interessada per la pintura.
Gràcies a l'herència del seu pare, mort en 1871, es permet viatjar a Holanda. Aquest tardor es trasllada a Argenteuil i amb "pot-taller" pinta els diferents efectes de la llum sobre el color al Sena. En 1873 es funda la "Societat Anònima Cooperativa d'Artistes, pintors, escultors, gravadors" que ell mateix lidera. En general Monet va haber de viure en diferentes cases i localitats per l'escasa economia que hi havia en la seva família, peò que cada vegada va anar millorant pel seu reconeixement en la pintura. Característica dels impresionistes tècnica de la pintura a plein-air, que és pintar a l'aire lliure, plenairisme, pràctica que comença a realitzar juntament amb el paisatgista Eugène Boudin.
MERCÈ ALSINA
Va nèixer a Cardedeu al 1966.És llicenciada en Geografia i Història. És crítica d’art i membre de l’Associació Catalana i Internacional de Crítics d’Art. és autora de l’estudi ‘Art dels anys 80 i 90 a Catalunya. Migracions estètiques durant els primers anys de la democràcia’. Com a directora, guionista i/o realitzadora, és autora de diferents reportatges i documentals. Actualment és professora troncal del mòdul de projectes expositius del Màster en Exteriorisme.

MIREIA PALLARÈS
Artista visual catalana de Barcelona. És videoartista i realitzadora. Llicenciada en Belles arts a la Universitat de Barcelona. Una de les obres més importants és "Las muertes chiquitas", on mostra un art social, plural i inclusiu, sobre la l'orgasm de les dones, en relació del plaer, amb la violencia, el dolor i la mort, publicada al 2009 i iniciada al 2006. L'any 2013 Mireia Sallarès va ser la directora, una serie d'una temporada sobre la seva obra. És un documental on es conversa amb 30 dones de diferents edats, professions, ideologies, etc…
ANDRÉS HISPANO
Andrès Hispano va néxier l'any 1964 a Barcelona, és realitzador audiovisual, comissari artístic, professor i escriptor.
Té diversos llibres on en alguns en parla d' exposicions d'altres artistes, com per exemple El libro de las maravillas.
"Soy cámara online" és un projecte amb contingut audiovisual que reflexioina sobre temes urgents de la societat contemporànea.


WILLIAM KENTRIDGE
William Kentridge va néixer el 1955 a Johannesburg, on viu i treballa avui dia. Aquest es va criar a l'Àfrica.
Malgrat que ell pertany a població blanca està en contra del sistema i les injustícies. Per mostrar tot el que succeïx a la societat ho fa mitjançant la creació de dibuixos per ser reproduïts, amb la tècnica "Stop motion". Cada fotograma té una personalitat, això és degut a que cada imatge està dibuixada a carbonet, i utilitza la tècnica de dibuixar, esborrar i pintar-hi a sobre un altre cop. Gràcies a aquesta tècnica, redueix la quantitat de fulls utilitzats per cada seqüència.
MIA PEARLMAN
La Mia Pearlman, una artista nortamericana especialitzada en l'escultura. Les seves obres son principalment de paper, tot i que també d'altres materials com cartro, plàstic, ferro, etc. Aquestes solen ser de grans dimensions i amb formes i figures abstractes, les quals son inspirades a través d'espais naturals. Pearlman va rebre la Llicenciatura en Belles Arts en 1996, i des de llavors ha exposat internacionalment en nombroses galeries. Les obres permanents inclouen escultures específiques a gran escala.El seu treball ha aparegut a més de 20 llibres sobre art contemporani i en premsa nacional i internacional. Actualment Pearlman viu i treballa a Brooklyn, NY.
LOURDES BASOLI
Lurdes Basolí és una fotògrafa catalana reconeguda internacionalment pel seu treball fotoperiodístic. Es dedica a la fotografia documental i editorial, i a la docència.
La fotoperiodista orienta la seva carrera professional a la fotografia documental. L'elecció i el plantejament dels temes, conjuntament amb una visió molt personal d'aquests, dóna la força al seu treball. Ha treballat en la recerca d'històries d'interès social i humà a llocs com; Veneçuela, Cuba, Txernòbil, Dubai i Guatemala.
Els seus reportatges més coneguts són "Caracas, la sucursal del cielo" en el qual es mostra, en blanc i negre, la mort quotidiana en els suburbis de la capital veneçolana i "Fantasmas de Chernobil", sobre les petjades de l'accident nuclear que va sofrir Ucraïna. Altres treballs són "Sueños de princesas" on es mostren les celebracions dels 15 anys en la Cuba actual o "Danube Revisited", projecte a través del qual 9 fotògrafes guardonades amb el mateix premi Inge Morath recorren Europa seguint el curs del riu Danubi, i del que Basolí és una de les seves impulsores. Amb aquest viatge pretenen homenatjar a la fotògrafa Inge Morath, pionera en l'agència Magnum, i reivindicar la veu de les dones en la fotografia documental. A més Basolí ha publicat diversos llibres: La hora del recreo, Persistence, Human conditions: Noorderlicht i Fotopres'09
La fotògrafa compagina treballs personals amb treballs per encàrrec per a mitjans com El País Setmanal, El Mundo Magazine, La Vanguardia Magazine, The Sunday Times Magazine, Foto8, Internazionale, Photo Magazine, Correio da Manhá, Expresso, El Universal, Milenio i La Nación.
PANORÀMIC 2020
JOAN FONTCUBERTA
Joan Fontcuberta és un artista, professor, escritor, comisari, editor, crític i promotor d'art especialitzart en la fotografia. Dona classes a la Universitat de Pompeu Fabra i a la Universitat de Harvard, és el cofundador de la revista Photovision i un fotògraf mundialment reconegut.
La seva obra ha estat exposada per tot el món i es caracteritza per posar en dubte la veracitat de la imatge fotogràfica i la presentació interactiva per a l'espectador. Juga amb la fina línia entre la realitat i la ficció i amb la manera en la que ens relacionem amb les imatges.

VICENÇ VIAPLANA
Vicenç Vilaplana va néixer el 1955. El seu mètode predilecte és la pintura acrílica amb la qual crea una distorsió de la realitat que et permet endinsar-te en el seu món.
Les seves obres estan fetes seguint el corrent de la abstracció. Les comença amb grans pinzellades i lentament va definint el resultat final amb petites pinzellades. En cada obra explora l'art d'una manera diferent, trobant una nova realitat oculta en els objectes quotidians i dibuixant una fina línia entre l'abstracció i la figuració.
ERWIN MURM
És un artista austríac contemporani que treballa a diversos mitjans. L'actitud còmica de Wurm cap a la representació apareix en gran mesura en la sèrie Fat Car, en la qual desfigura a propòsit models d'automòbils considerats símbols d'estatus per la cultura de masses. Nascut el 27 de juliol de 1954 a Bruck an der Mur, Àustria, Wurm va passar a estudiar a la Universitat d'Arts Aplicades de Viena. Seguint la tradició de Joseph Beuys, l'artista ha contribuït amb la seva pròpia visió del medi de l'escultura amb les seves One Minute Sculptures. En aquestes actuacions, Wurm convida a la participació i la interacció del públic per reavaluar el medi. Les seves obres s'han exposat a diferents llocs. Wurm viu i treballa actualment entre Viena i Limburg, Àustria.
WERONIKA GESICKA
Nascuda el 1984 a Polònia. És una artista visual. La fotografia és l'eix central de l'art de Gesicka.
Els seus projectes aborden temes relacionats amb la memòria, els seus mecanismes i les teories científiques i pseudocientífiques. Sovint treballa amb materials de fitxer, incloses imatges trobades accidentalment a Internet, o les de biblioteques de fotografies de fitxer, arxius policials i la premsa.
Es va graduar de la Facultat de Gràfica de l'Acadèmia de Belles Arts i va completar els seus estudis a Akademia Fotografii a Varsòvia.
Els seus treballs han aparegut a revistes famoses com The Guardian o The New York Times.
Les obres de Weronika Gesicka s'han exhibit a tot el món.